Träna boxning hemma | Boxningsnytt

Boxningsnytt

Boxning och kampsport

Träna boxning hemma

En av de många fördelarna med boxning är att det är lätt att träna hemma. I början är det bra att bli undervisad för att få in rätt teknik men därefter är du fri att träna hur ofta du vill utanför gymmet.

Det enda man behöver för att komma igång är en utrustning av god kvalitet. Det handlar om endast tre saker: handskar, en boxningssäck och ett hopprep. Allt detta finner du här. Om du inte sparrar med någon behöver du ingen hjälm. När du väljer boxningssäck bör du i första hand välja en tung säck. Lättare säckar riskerar att studsa omkring när du slår på dem och det vill du undvika. Har du en rejäl högersving bör du alltså välja en riktigt rejäl säck. Den får dock inte heller vara för hård – då riskerar du att skada dig. Bra handskar är också viktiga – de får ofta beteckningen ”oz” vilket står för ounces och indikerar hur mycket stoppning de innehåller. Ju mer stoppning desto högre oz-tal. Är du nybörjare kan en handske med mycket stoppning vara bra.

När du väl har en schysst utrustning är det dags att se över ditt träningsprogram. Aktiv Träning har ett bra program att börja med. Det innehåller mycket konditionsträning då en bra boxare behöver orka mycket och länge. Även konditionen fixar du enkelt hemma – antingen emd hopprepet eller genom att ge dig ut på löprundor.

Boxning är en sport som ger kroppen en grundlig genomgång och du tränar nästan alla muskelgrupper. Du märker resultaten av träningen i ett tidigt skede och när du tränar hemma har du stor frihet. Många kommer med dåliga ursäkter för att inte gå regelbundet till gymmet för att träna, men med boxning hemma kommer du inte undan och det kommer du tacka dig själv för. Ofta så skiljer man på motionsboxning och den klassiska boxningen. Med motionsboxning så får du som sagts tidigare en grym effekt på träning för hela kroppen och det är betydligt lättare att börja med motionsboxning än klassisk boxning. När du kommit en bit på vägen så kan du börja så lätt med att träna fotarbete, kanske boxas mot en sparringpartner. Har du monterat upp en boxningssäck där hemma kolla in Paulo Robertos tips i videon här nedanför.