Boxningens för-och nackdelar | Boxningsnytt

Boxningsnytt

Boxning och kampsport

Boxningens för-och nackdelar

När man tänker på boxning är det lätt att tänka på alla faror som finns. Få har nog undgått den svenska stjärnan Frida Wallbergs tragiska olycka. Som alla kontaktsporter kan det såklart innebära risker med boxning och det kan vara bra att veta om så man kan förebygga så mycket som möjligt. För samtidigt som det är en riskfylld sport så är den också fantastisk!

Fördelar

Att börja boxas kan vara super för din kropp. Dess olika moment gör att du bränner väldigt många kalorier på ett träningspass. Faktum är att boxning håller på att bli en stor träningsform inom fitness. Du kan gå ned i vikt och samtidigt bli både stark och smidig. Det är lätt att tänka att boxning bara stärker armarna, men hela kroppen tränas! Boxning är också en social sport, du tränar oftast med en partner där ni får göra slagkombinationer på varandra medan den ena blockerar och sedan tvärtom.

Risker

Risken med denna sport är främst slagen mot huvudet och ansiktet som kan uppstå. Är du nybörjare är det ganska lätt att ha fel teknik, vilket kan göra att du skadar dig lättare. Det är väldigt viktigt att vara rätt skyddad och ha rätt utrustning. Hjälmen är A och O. Om du tränar mot en säck går det såklart bra utan, men vid träning av sparring ska hjälmen alltid vara på. Eftersom denna sport går ut på att få in slag mot sin motståndares huvud är det såklart svårt att alltid skydda sig mot detta men utrustningen hjälper en stor del.