Börja träna boxning som kvinna | Boxningsnytt

Boxningsnytt

Boxning och kampsport

Börja träna boxning som kvinna

boxning kvinna handskar_231351523

Att börja boxas som kvinna kan vara lite annorlunda än som man, speciellt när man tänker på det mindre utbudet. Det finns färre att boxas mot även om det har förbättrats med åren. I dag så finns det större möjligheter att börja med denna sport som kvinna än vad det varit tidigare.

Hitta en bra boxningsklubb

Det finns betydligt färre boxningsklubbar för kvinnor än för män. Klimatet är bättre än det varit tidigare, men bara för lite över tio år sedan kunde man höra av kvinnor inte passade in i boxningsvärlden eftersom de var svagare, vekare och det var inte lika intressant att titta på kvinnosporten.

Vill man börja boxas måste man kolla upp om det finns någon boxningsklubb i kommunen. Det kan finnas unisexklubbar men träningen är oftast mer anpassade för männen på unisexklubben än för kvinnorna.

Träna hårt

När man väl har hittat en plats att boxas på, gäller det att vara inställd på att träna hårt och ha lite träningsvärk under de första veckorna. Man måste också hålla god hygien i lokalen. Har man eller får man sår ska man vara noggrann med att rengöra såret och plåstra om det så man inte blodar ned redskap eller boxarkompisarna.

I början brukar man kunna låna boxarhandskar och skydd, så först behöver man bara det väsentliga. Satsa på att köpa bekväma skor, sockor som andas och träningskläder som inte hindrar dina rörelser. Allsidiga träningsplagg fungerar bäst. Därefter, om man bestämmer sig för att fortsätta boxas, kan man införskaffa de lite dyrare sakerna såsom nya boxningshandskar och hjälm. Kan man inte låna dessa saker måste man köpa dem direkt, du kan inte träna utan dem.

Slutligen

En viktig sak att komma ihåg när det kommer till boxning är att man måste ha mod. Det krävs mod för att attackera en motståndare fullt ut, och det krävs mod att kunna ta smällar från motståndaren utan att avbryta matchen. Sport kan göra ont och risken finns att man göra illa andra, men det är också en av de mest allsidiga och effektiva träningspassen man kan göra.

Du kan med din inställning till boxning inpassera andra flickor att börja med denna sport. Om det inte finns någon barn och ungdomsträning i din klubb så kan du vara den som driver frågan om att starta upp den sektionen. Ju tidigare man börjar och kommer in och börjar träna desto bättre är det.