Alternativ träning | Boxningsnytt

Boxningsnytt

Boxning och kampsport

Alternativ träning

Vilken idrott man än håller på med så kan man nästan alltid dra nytta av alternativ träning och så även inom boxning! Idag så gör vi vårt bästa för att förklara varför det ligger till på detta vis och bjuder er dessutom på några roliga och bra tips på alternativa träningsmetoder.

Det är inte bara ren boxningsträning som nödvändigt kommer att göra dig till en bättre boxare. Ibland kan det till och med vara så att man då och då drar mer nytta av att blanda in helt andra träningspass på schemat, då detta mycket väl kan komma att medföra en rad positiva effekter som ibland till och med kan vara svåra att sia om.

Alternativ träning kan bland annat leda till att man orkar höja sin träningsdos ytterligare ett snäpp, eftersom träningsupplägget helt enkelt blir roligare och då mera motiverande. Istället för att dag ut och dag in nöta på med samma boxningsdrills så kan det var upplyftande att få ett kort break, samtidigt som man lägger den tiden på att utsätta sig för tränings som förbättrar en på något annat plan.

Istället för den vanliga löprundan så kan det exempelvis vara betydligt roligare att dra iväg på ett simpass som dessutom är väldigt skonsamt mot muskler och leder, eller att träna gymnastik och rörlighet istället för sparring en dag i månaden, något som kan komma att generera oanade fördelar i ringen. Boxning och kampsport överlag handlar som du säkert redan känner till väldigt mycket om hur man rör sig i ringen och då bör man inte vara ignorant nog att bortse från sådant som kan hjälpa en att utvecklas på ett positivt sätt.

Hos Lännasport hittar du i princip vad du än kan tänkas behöva för att mixa upp ditt träningsupplägg och införa lite alternativ träning som säkerligen kommer att göra gott. Det viktiga är att du inte är alltför snabb att döma någonting nytt innan du verkligen gett det en chans. Och ibland kan som sagt bara omväxlingen i sig vara nog för att bereda väg för nya framsteg.