Boxning – bästa träningen | Boxningsnytt

Boxningsnytt

Boxning och kampsport

Boxning – bästa träningen

Vill du få en vältränad kropp med smidiga muskler och bra kondition? Då är det boxning som gäller för dig!

Forskare har kommit fram till att boxning är en av världens bästa träningsformer eftersom den går igenom hela kroppen. Du tränar inte bara styrka, du får även väldigt bra kondition och balans. Hjärtat mår bra av motionen och musklerna kommer att bli starka och smidiga på nolltid.

Det som kanske avskräcker många är att det är en tuff träningsform. Det är inte något för personer som gillar att göra några aerobicsövningar framför teven tre gånger i veckan. Boxning kommer att ge träningsvärk, du kommer att svettas och vara andfådd under hela passet. Men det är värt det. Efter bara några besök brukar de flesta bli frälsta och förvandlas till stamkunder.

Boxning handlar inte bara om att slå, det är mycket teknik involverad. Du tränar även upp din förmåga att avläsa situationer och reagera snabbt. Det är en sport som ger självdisciplin och reaktionsförmåga.

Enklaste sättet att komma igång är att besöka ett boxningsgym eller ett gym som erbjuder boxningspass. Man kan inte bara hoppa in och slå på en påse. Du måste lära dig att stå och slå rätt för att inte ta skada själv av träningen. När du kan teknikerna, kan du köpa egen utrustning till hemmet så du inte har en ursäkt varför du inte kan träna. Det kan också vara ganska skönt att ha möjligheten att träna själv. Du hittar boxningsutrustning på Sportamore, en av de populäraste sportbutikerna just nu.

Boxning är en otrolig kaloriförbrännare. På bara ett pass kan du bränna upp till 800 kalorier beroende på hur hårt du jobbar med kroppen. Och eftersom du använder musklerna så pass mycket är det en sport som passar både dem som vill gå ned i vikt och de som vill öka muskelmassa.