Damboxning | Boxningsnytt

Boxningsnytt

Boxning och kampsport

Damboxning

Klara Svensson är ett namn att lägga på minnet. Hon står nämligen redo för att gå en match mot Erica Farias, en match om VM-titeln. När matchen kommer att gå av stapeln är ännu inte bestämt men den kommer att gå av stapeln i Köpenhamn och kommer garanterat att vara en match värd att se.

Det är Aftonbladet som skrivit en artikel om matchen som vi snappat upp. Matchen kommer att vå mellan titelmästaren Erica Farias och interimmästaren Klara Svensson. I artikel går att läsa att Klara känner sig väldigt taggad och att en VM-match alltid varit hennes målsättning inom boxningen. Klaras motståndare Fairas blir ett tufft motstånd. Hon har fler matcher i bagaget och är känd för att vara tuff. Trots detta kommer Klara garanterat att ge tufft motstånd då hon i stort sett stått som segrare i alla matcher hon gått hittills. Kollar man på oddssidor ligger Fairas på något lägre odds vilket tyder på att Klara kommer att få ett tufft motstånd.

Klara, som idag är 27 år, kommer ursprungligen från Höllviken söder om Malmö och har en stor meritlista att presentera. Hon går alltid in i en match med fullt fokus och kommer nästan alltid ut som mästare. Klara är obesegrad i alla sina 14 proffsmatcher och i 5 av dem har hon vunnit på knockout.

Klara Svensson vs Rita Kenessey