Alexander Gustafsson – Sveriges MMA-stjärnskott | Boxningsnytt

Boxningsnytt

Boxning och kampsport

Alexander Gustafsson – Sveriges MMA-stjärnskott

Svenske Alexander Gustafsson eller ”The Mauler” som han även kallas utövar sporten MMA eller mixed martial arts. Han tävlar i UFC i viktklass ”lätt tungvikt” och har rönt stora framgångar internationellt. Han är född 1987 och har tränat boxning sedan han var 8-9 år gammal. Gustafsson hade en stökig uppväxt och begick flera brott som yngre.

2006 började han med just MMA. The Mauler stod helt obesegrad under sina nio första matcher och av sina 17 matcher så har han vunnit 10 av dem på så kallad knockout. Året 2009 var det år då Gustavsson blev tredje svenske utövaren som gick en match i just UFC, då han skrev på ett kontrakt med dem. Han är även rankad som den tredje bäste lätt-tungviktaren i hela världen av MMS-sidan Sherdog. Efter att Gustafsson upptäckt sporten MMA så har han inte heller återgått till sin kriminella bana som ungdomsligist.

Tippa i MMA

Som med de flesta sporter så går det givetvis även att tippa inom MMA. Nyss avgick en mycket viktigt match mellan Alexander Gustafsson och Anthony Johnson. På Tippat.se trodde man att Gustafsson hade en ypperligt bra chans att vinna och att det skulle bli en match att minnas. Två favoriter mot varandra, var och en med bra tider bakom sig. Vinnaren av denna match skulle få en titelmatch mot Jon Jones.

Matchen var dock snabbt över, skrev Expressen. Den hade tänkts vara fem rounder á 5 minuter, men Alexander Gustafsson blev inför 26 000 fans knockad 2 minuter in i första ronden och gjorde därmed Anthony Jonson till segrare. Detta innebär att Gustafsson inte kommer att få den åtråvärda returmatchen mot mästaren och rivalen Joe Rogan, vilket grämer Gustafsson. Han hade sedan innan varit klar för match mot Rogan, men en knäskada stoppade honom då. Det gör att Gustafsson måste fighta sig till att få den returmatchen och den titel det innebär.